Varkensrack met gesmoorde zeekraal en röstiprikker met zeekraalpistou
40 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Meng in de vijzel het korianderzaad, venkelzaad, knoflookpoeder en paprikapoeder. Stamp fijn en voeg fijn (zee)zout naar smaak toe.
- Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrijk met 2 eetlepels olijfolie. Wrijf het vlees aan beide kanten in met de specerijenmix.
- Pureer met de staafmixer 75 gram zeekraal met de takjes basilicum, de pijnboompitten, de knoflook en 5 eetlepels olijfolie. Breng de pesto op smaak met peper.
- Gril op de hete barbecue de varkensracks in 12-15 minuten rondom bruin en gaar. Bereid intussen de minirösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de minirösti met de zeekraalpesto en rijg ze aan de prikkers.
- Neem de varkensracks van de barbecue en laat ze 5 minuten onder aluminiumfolie rusten. Smoor op de barbecue (gebruik eventueel een grillmandje) de rest van de zeekraal in 2 minuten beetgaar. Leg eventueel de prikkers nog even op de barbecue bij de zeekraal.
- Serveer de varkensracks met de röstiprikkers en de gesmoorde zeekraal.
- Pistou is het Franse neefje van pesto. Zeekraal geeft deze pistou een zilte smaak. Heerlijk bij de romige rösti en gegrilde varkensracks.
- Tip: Vervang de varkensracks gerust door 4 ribkarbonades. Gril of bak de karbonades in 10 minuten per kant mooi bruin en gaar.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 700 kcal
- 46 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 36 g koolhydraten
- 33 g eiwit
- 6 g vezels
- 3,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen